Így válasszunk bőröndöt magunknak

Így válasszunk bőröndöt magunknakAz utazások során az egyik „legjobb barátunk” a bőröndünk, amibe pakolva tudjuk magunkkal vinni azokat a dolgokat, amikre szükségünk lesz az utazás alatt. Ha autóval utazunk, akkor kis túlzással mindegy, hogy milyen bőröndünk van, de repülős utazásnál már sokat számít, hogy jól válasszunk.

Először is jól kell megválasztani a bőrönd méretét. Ha magunkkal akarjuk vinni az utastérbe, akkor nem is bőröndre van szükségünk, hanem kisebb táskára. Ha feladjuk a bőröndöt, akkor fontos lehet az üres bőrönd súlya. Minél könnyebb egy bőrönd, annál több cuccot lehet belepakolni, mire elérjük a légitársaságok súlykorlátját. A súlykorlátozás mellett az esetleges méretkorlátozásokra is figyelni kell.

A bőrönd anyagának, összeszerelésének minősége is fontos szempont, ilyen szempontból a Samsonite bőröndök számítanak az egyik legjobb választásnak. Mivel a bőröndöt nem egy utazásra vásároljuk, hanem jó esetben minimum több évre, ezért fontos, hogy strapabíró darabot szerezzünk be. Mi bármennyire is vigyázunk rá, ha a légitársaságok dolgozói nem bánnak kesztyűs kézzel a bőrönddel a rakodások során.

Extra funkciónak tűnhet, de a TSA zár fontos eleme a bőröndöknek, ha ugyanis ellenőrizni szeretnék a légitársaságok a bőrönd tartalmát, az ilyen zárral ellátott bőröndöket ki tudják nyitni anélkül, hogy kár tennének a bőröndben.