Érdekességek a lézeres szemkezelésekről

Érdekességek a lézeres szemkezelésekrőlA lézeres látásjavítás egyre jobban elterjed az emberek körében, köszönhetően a kezelések előnyeinek, a kiváló eredménynek, a gyakran tökéletes látásnak. Lássunk néhány tudnivalót, érdekességet a lézeres szemműtétekről.

Az első lézeres látásjavító kezelést 1985-ben végezték Németországban.

A lézeres szemkezelés teljesen fájdalommentes, bármelyik típusú kezelést is választod. A kezelések típusa, menete, technológiája változik, de a mindegyik ma alkalmazott kezelés fájdalom nélkül történik.

A kezelések ma már rutinműtétnek számítanak, hazánkban is jóval több mint százezer kezelést végeztek már el. Mindössze néhány percig tart egy lézeres szemműtét, nem is kell a klinikán tartózkodni 1-2 óránál többet általában, másnap kell kontrollra visszaérkezni, majd a következő hetekben, hónapokban még néhányszor. A kezelés minimális, nagyon ritkán előforduló kockázatokkal jár csak, különösen, ha megfelelő körülmények között, rendkívüli odafigyeléssel végzik.

A lézeres szemműtét alkalmas közellátás, távollátás és asztigmia korrigálására is, így a látásproblémákkal küzdők jelentős részének kiváló megoldást nyújt a probléma javítására.

18 és 65 éves pácienseken végeznek lézeres szemkezelést, de előfordulhat, hogy 18 évesen valaki még nem alkalmas a kezelésekre, ugyanis nem alakultak még ki nála a szemek végleges fénytörési hibái.

A modern kezelések után akár 1 nap után vissza lehet már térni a munkába, a mindennapokba. A teljes gyógyulás természetesen néhány hónapot vesz igénybe általában, de pl. a Femto és a Visumax kezelések után minimális leállásra van csak szükség.