Pigmentfoltok halványításának lehetőségei

Pigmentfoltok halványításának lehetőségeiMivel az emberek bőre rengeteg viszontagságnak van kitéve, így a bőrön gyakran jelennek meg különféle problémák, betegségek, elváltozások. Az egyik ilyen gyakori probléma a pigmentfoltok kialakulása, aminek több oka is lehet. A a bőr gyulladása után jelennek meg sötétebb foltok, amik a pigmentfoltok. A pigmentfoltok leggyakrabban az arcon jelentkeznek, valamint a kézfejen, így sokak számára komoly hibát jelentenek. Szerencsére ma már lehetőség van pigmentfoltok elhalványítására.

A pigmentfoltok elhalványítása lézerrel vagy villanófénnyel (IPL fénnyel) történik. Az elhalványítás előtt egy részletes vizsgálatra van szükség, melynek során megállapítják a pigmentfolt típusát, mértékét, kiterjedését. Ezek az információk kellenek ahhoz, hogy megállapítsák az ideális pigmentfolt eltávolító kezelést.

A lézeres és az IPL villanófényes kezelés is hasonló módon működik: a fényenergia hatására a pigment részecskékre esik szét, amelyet aztán a szervezet már természetes úton le tud bontani, el tud szállítani. Egy kezelés általában nem nyújt tökéletes megoldást, hanem szükség van 3-4 kezelésre ahhoz, hogy a pigmentfoltok teljesen elhalványodjanak, eltűnjenek. A kezelések előnye, hogy gyorsan elvégezhetők, és csak minimális kellemetlenségekkel járnak. Ezek a minimális kellemetlenségek lehet pl. a bőr átmeneti kipirosodása, de ez néhány nap után magától elmúlik.

Amire figyelni kell, hogy pigmentfolt halványító kezelést nem lehet napbarnított, szoláriumoztatott bőrön végezni, meg kell várni, amíg visszanyeri eredeti színét a bőr ilyen esetben.