Egyedi vagy ingyenes weboldal készítése?

Egyedi vagy ingyenes weboldal készítése?Honlapkészítés előtt gyakran felmerül a kérdés, hogyan lehet spórolni, hogyan lehet olcsóbb honlapot készíttetni. Ilyenkor az egyik ötlet a weboldal készítés ingyen, mert miért fizessünk valamiért, ha ingyen is el lehet készíteni a honlapot. Lássuk, hogy miért jobb a profi, egyedi honlap készítése.

Az ingyenes weboldalt általában különböző sablonok alapján lehet elkészíteni. A sablonok azonban azt fogják jelenteni, hogy nem egyedi weboldalunk lesz, hanem könnyen lehet, hogy meg fog egyezni több másik honlappal is. Ha ezt a látogatók is észreveszik, akkor egyből rossz véleményük lesz a cégről és a honlapról is.

Az ingyenes honlapok ráadásul általában nem is reszponzív designnal készülnek, hanem azért már fizetni kell. Manapság azonban kötelező, hogy egy weboldal mobilbarát, reszponzív legyen, ugyanis az internetezők jelentős része használ okostelefont, tabletet. Ha ezekre a felhasználókra nem gondolsz, jelentős bevételektől fogsz elesni.

További előnye a profi honlapoknak, hogy egyéni, részletes funkciókkal rendelkeznek. Sok esetben elég egy egyszerű kapcsolat űrlap egy honlapra, de ha pl. szállásfoglalásos űrlapot szeretnénk, vagy pl. vásárlási funkciót, akkor ezt egy ingyenes weboldallal nem fogjuk tudni megoldani. A profi honlapkészítők azonban ma már szinte bármilyen egyedi kérést, funkciót meg tudnak valósítani.

Mivel valamiből az ingyenes honlapokat is üzemeltetni kell, így jó esély van rá, hogy reklámokat fognak elhelyezni weboldaladon az ingyenességért cserébe. Ezt azonban mindenképpen el kell kerülni, ugyanis egy reklámokkal teli céges honlap elriasztja a látogatókat.