Valóban lehet végleges a szőrtelenítés?

Valóban lehet végleges a szőrtelenítés?Aki csak 5 percet töltött már el életében azzal, hogy az interneten utánajárjon a szőrtelenítésnek, szinte biztosan látott már olyan hirdetéseket, segédleteket, melyek végleges szőrtelenítést reklámoznak, mutatnak be. De valóban végleges a lézeres szőrtelenítés?

A lézeres szőrtelenítés eredménye nem tart örökké, de nagyságrendekkel jobb, tovább tartó eredményeket lehet vele elérni, mint a többi szőrtelenítési megoldással, emiatt hirdetik úgy, hogy végleges szőrtelenítésről van szó.

A lézeres szőrtelenítés lényege, hogy a szőrbe lézerfényt juttatnak, amit a szőrszálak elnyelnek. Az elnyelt fény hővé alakul, és nem csak a felületi, hanem a teljes szőrszálat elégeti. A lézeres szőrtelenítés során tehát azt csinálják, hogy minél több szőrszálba juttatnak így lézerfényt, így egyre több szőrszál ég el.

A lézeres szőrtelenítés egy kezeléssorozattal indul, ami általában 4-10 alkalmat jelent. Az alkalmak száma függ a testrésztől, a bőr és a szőr típusától, színétől is, tehát valamennyire egyénenként eltérő. A kezeléssorozat után a kezelt területen hosszú időre megszabadulunk a szőrtől, de nem örökre. A kezdeti kezelések után évente szükség lesz 1-2 emlékeztető kezelésre, de az emlékeztető kezelések rendszeres elvégzésével hosszan tartó, végleges szőrtelenítést kapunk. Ha ezt összehasonlítjuk a hetente szükséges borotválással vagy a havi gyantázással, akkor láthatjuk, hogy sokkal kényelmesebb, tartósabb, szinte végleges eredményt kapunk.