A pulóver a tél egyik legjobb ruhája

A pulóver a tél egyik legjobb ruhájaAhogy jön a tél, úgy húzunk egyre több réteg ruhát magunkra. A réteges öltözködés egyik kedvelt darabja a pulóver, ami az egyik legjobbnak számít ebben az időszakban. Nézzük meg, hogy miért.

A pulóverek legfőbb előnye természetesen az, hogy a hideg időben meleget biztosítanak. Emiatt télen szinte mindenki pulóvert visel a kabát alatt, ha a szabadban kell lennie, ősszel pedig akár kabát nélkül is megfelelő védelmet nyújthat egy pulóver a hideg ellen.

A megfelelő védelem mellett a pulóverek a divat szempontjából is fontos szerepet játszanak. Persze mondhatnánk, hogy a kabát alatt mindegy, hogy hogy néz ki egy pulóver, de ha le kell vetni a kabátot, akkor a pulóver lesz a meghatározó a divat szempontjából.

A pulóvereket általában az anyaguk alapján szoktuk csoportosítani. Az őszi és a téli hónapokban a pamut pulóverek a kedveltek, könnyűek, puhák, és az átmeneti időjárás ellen megfelelő védelmet nyújtanak. A téli hidegekben a vastagabb pamut, valamint a gyapjú pulóvereket viseljük szívesen. A gyapjú pulóverek nagyon jók a hideg ellen, kényelmesek és puhák, viszont óvatosan szabad csak őket mosni és szárítani, nehogy tönkremenjenek. Bármelyik anyagot is választjuk télre, a divatot nem kell félretennünk, pamutból és gyapjúból is könnyen találhatunk divatos, elegáns, stílusos darabokat.

Ha az a fontos, hogy színes legyen a felső, akkor a pamut mellett a kötött pulóverek jelentenek megoldást.